tirsdag 20. oktober 2009

Hva skal vi ha til middag i dag?

Her i huset skriver vi lange handlelister hver 14. dag, så løper vi og handler stort. Handlelisten tar utgangspunkt i menyen vi har skrevet på forhånd; middagsmat for de neste to ukene. Effektivt og greit, og det fungerer for oss. Når jeg forteller om dette til andre, opplever jeg at de sperrer opp øynene og blir imponert over at vi er sååå strukturerte. Jeg må innrømme at jeg blir mer imponert over de som klarer å finne på hva de skal spise til middag, hver eneste dag, og som i tillegg har tid til å gå på butikken for å handle det de trenger. Hver dag! 
Her har vi en meny-tavle vi pleier å oppdatere. Prøver å oppdatere iallefall, for det hender den kun ligger på en krøllet papirlapp i kjøkkenskapet... Tavla kjøpte jeg på Kremmerhuset for mange år siden, og var den gang svart. I sommer, mens jeg hadde et påfunn om at det skulle bli litt mer fargerikt her, så da malte jeg den turkis. Noe som ikke var helt meg. Så i helgen tok jeg meg tid til å male den hvit (..bombe..), og pyntet den med bokstaver og litt decoupage. Så nå er den brukbar igjen!
Vi er ikke veldig avanserte i menyen, pannekaker og spagetti er en gjenganger. Men det er praktisk, og den første som kommer hjem fra jobb kan starte med middagen.
I dag står det suppe og pannekaker (se der ja!) på menyen, noe som er heldig for meg. Jeg er nemlig sofasliter i dag, har bare blitt værre etter tanntrekkinga i går, så har ingen ting på jobb å gjøre... Hele høyresiden i ansiktet er opphovnet, og underkjeven er på størrelse med en tennisball! Og det er vondt... Har omtrent ikke spist på et døgn, så suppe må være tingen i dag. Mannen synes nok litt synd på meg (kanskje ikke like mye som jeg synes synd på meg selv, men dog...). Så veldig overraskende kom han hjem med denne til meg, med ønske om god  bedring:
 Han vet at jeg elsker orkidèer! Og det kryr av knopper på den, så denne holder seg nok lenge i vinduskarmen min:)
I tillegg fikk jeg et ukeblad og en boks med iskrem, i håp om at jeg kanskje kan få i meg noe! 
Tusen takk, kjære <3
Nå er det tid for litt hvile, kjenner jeg...selv blogging tar på i denne tilstanden.
Håper alle dere andre nyter en fin høstdag, hvor enn dere er!

(Og kusine i Bergen; jeg har da ingen kusine i Bergen...? Er du på jobb eller..?)

7 kommentarer:

 1. Huff og huff, håper vondten går over snart! Det er ikke noe gøy å trekke tenner, jeg trakk 3 visdomstenner på en gang... au..

  Jeg er imponert over middagsmenyen deres, og er nok en av dem som sperrer øynene opp litt. Jeg burde nok bli flinkere til å planlegge mer, men enn så lenge spiser vi litt til forskjellige timer i heimen og litt forskjellig kost (jeg prøver å være sunn med fisk og slikt som kjæresten ikke er så glad i).

  Veldig søtt av mannen din da ;)

  God bedring!

  SvarSlett
 2. Oj, så smart å bare handle hver 14 dag, går det virkelig ann?
  Hørtes ikke godt ut med vondten din, god bedring! Godt at noen passe godt på deg ;-)))

  SvarSlett
 3. Åh, det er sånn jeg egentlig ville hatt det!! Vi er av det slaget som handler nesten hver dag, og jeg skulle GJERNE vært strukturert nok til å lage ukesmeny og handlet kun én gang! Hadde jo tilsammen spart flere timer i butikken, og kunne brukt disse MYE bedre! Men det er vel egentlig bare å sette seg ned og GJØRE det!!
  God bedring til deg også, uff, jeg føler med deg, og frykter at det blir min tur snart... Klem B:)

  SvarSlett
 4. Ukesmeny er kjempesmart, vi prøver på den sånn i ny og ne vi og! Men så er det ikke alltid vi har lyst på det som står på menyen da...hehe ;-) men heldigvis så handler vi inn masse av gangen vi og, så da har vi ingrediensene til å lage noe annet vi har lyst på!
  Bruktbutikken "min" er nok ikke så veldig hemmelig og skjult da...kanskje letter jeg litt på sløret etterhvert..hehe! Masse god bedring til deg...høres ikke noe særlig ut!! Har hatt mine runder til tannlegen jeg og, så vet litt om det...godt mannen tar var på deg ;-)

  SvarSlett
 5. Så smart med ukes meny da! Vi kjører noe lignende og handler for noen dager av gangen i hvertfall og så bytter vi om etter smak og behag. Deilig å slippe å tenke på å gå i butikken hver dag i hvertfall.
  Putene i innlegget under var veldig min smak altså ;)Ha en fin onsdag :)

  SvarSlett
 6. Hei igjen Janne :) Måtte prøve igjen, og nå fikk jeg til å legge igjen kommentar. Takk for hyggelig hilsen på facebook! Det er så koselig å følge bloggen din. Blir virkelig inspirert av å les om alle dine kreative og koselige prosjekter:) Håper formen er mye bedre i dag og at du får en fin onsdag:) Klem fra Camilla

  SvarSlett
 7. Hei igjen!
  Huff- dette hørtes ikke noe hyggelig ut.. Godt du har en snill mann:)
  Jepp- er på jobb! Har nå forflyttet meg til Molde:)

  SvarSlett