torsdag 27. august 2009

Min Oreokake-drøm

Som nevnt hadde jeg kakebakedag i går. Mannen i huset bytter jobb, og tradisjonen tro blir kollegaer beæret med kake. Laget av meg – kona, husfrua…kjærringa..? Uansett, det går iallefall litt prestisje i kakebakinga på jobben hans, har jeg skjønt. Så jeg håper jeg ikke skuffet denne gangen;) Her er et glimt av resultatet iallefall, etterfulgt av oppskriften;

450 g oreokjeks

100 g smeltet smør

1 pk Philadelphiaost

2,5 dl melis

3,5 dl pisket krem

2,5 ss sukker

1 pose Toro sjokolademousse

3 dl melk til moussen

1/4 av oreokjeksen legges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Knus resten av kjeksen, smelt smør og bland med kjekssmulene. Trykk massen ned i en form på 24 cm.

Bland kremosten med melis, og bruk håndmixer til blandingen er luftig og kremet. Bland i sukker,  og vend forsiktig inn halvparten av kremen. Smør massen over kjeksbunnen. Ha over halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.

Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør den over kaken og sett i kjøleskap i 1 time. Legg et lag med pisket krem på toppen, og pynt med sjokoladesaus. Avkjøl ytterligere noen timer, la den gjerne stå over natten.

Ifølge tilbakemeldingene jeg har fått fra min kjære, som nå er på kveldsvakt, så ble visst fatet tomt på et blunk…regner med det er et godt tegn:) Ble forresten servert på et nydelig fat! Min svigermor er opprinnelig fra Tjekkia, og har kjøpt dette nydelige tjekkiske kakefatet i krystall, gravert for hånd...

Veldig glad i det!

Nå skal resten av kvelden nytes fra sofakroken…det er endelig stille i huset;)

3 kommentarer:

 1. Det der er skikkelig dårlig gjort!
  Nå ble jeg nemlig skikkelig kakesugen, og siden jeg er alene hjemme med jentene i kveld blir det ingen butikktur nå...
  ;)
  Ha en kjempefin kveld!

  SvarSlett
 2. Takk takk, er ganske så fornøyd med det teppet selv. :)
  Kan egentlig ikke hekle, men fikk oppskriften sånn ca forklart av ei venninne og satte i gang. Hennes inspirasjon kom etter en surferunde på flickr.
  Er egentlig samme prinsipp som bestemorruter, men litt annen kombo av staver og sånne enkeltmasker..
  Bare å sette i gang, begynn med 16 staver i første runde og bygg deg utover sånn det passer seg.. ;)

  SvarSlett
 3. Mmm, den ser fantastisk ut! Tror jeg må prøve meg på en slik kake en dag. Du har en fin blogg, hilsen ny leser :)

  SvarSlett