lørdag 23. januar 2010

Min første lue

Jeg er tidvis ivrig med strikkepinnene mine til små strikkeprosjekter. Men jeg har et problem; mister jeg en maske, klarer jeg ikke hente den opp igjen. Noe som av og til fører til stor frustrasjon, fordi jeg blir nødt til å rekke opp halve arbeidet for å klare å hente igjen alle maskene...grrrr.. Er vel kanskje derfor hekling er mer min greie?
Men nå har jeg prøvd meg på en lue, etter en oppskrift jeg fant i KK's juleblad. En litt baggy utgave, som så kjempetøff ut på modellen i bladet. Garnet er helt nydelig; dyrt og ekstremt vanskelig å få tak i...men herlig å ha på, og fantastisk å stikke med. Ble ferdig med min første i dag...

Men enten så var modellen i bladet ekstremt tjukk i hodet (huff da...), eller så må det være noe galt med strikkinga mi, for den ble litt vel stor... Har ikke bestemt meg hva jeg skal gjøre. Må vel bare rekke den opp igjen, kanskje...? Garnet er for fint til at jeg kan la den ligge ubrukt, så blir nok til det.
Noen som har en fin lue-oppskrift om den ikke funker i mindre størrelse?

11 kommentarer:

 1. Lua ser veldig fin ut på bildene din! Jeg har også strikket den lua og den ble vldig stor for meg også. Modeller er nok veldig tjukke i hue ;-))

  Klem Igi

  SvarSlett
 2. Hihi, akkurat som meg! Jeg strikker og strikker, men mister jeg en maske går alt ad dundas... MÅ bare lære meg å ta opp masker!

  Lua ble kjempefin!

  SvarSlett
 3. Hei :) Fant bloggen din på nib.

  Jeg synes lua ser kjempefin ut på bildene! Jeg prøvde å strikke samme lua selv, men med et garn jeg hadde liggende og det ble ikke så bra :S

  Ellers har jeg strikket flere luer med utgangspunkt i telemarksmønster (uten selve mønsteret) og er veldig fornøyd med den fasongen. De blir gode og varme fordi de er doble over panna, og de sitter også godt på (blir liksom ikke slappe i fisken ;)

  Akkurat nå prøver jeg meg på en alpelue-variant jeg har funnet på selv, vet ikke helt om det heller blir så bra, men det er veldig gøy å prøve :)

  Et tips er å hente forsvunne masker opp med heklekrok.

  Hilsen Kristine (fersk strikker ;)

  SvarSlett
 4. Hei Janne!
  Synes luen din ble kjempefin!! Jeg har laget endel av denne luen: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=104&d_id=30&lang=no

  det er en kombinasjon av hekling og strikking, og passformen er jeg veldig fornøyd med. Dessuten er den laget i tykt garn som går fort å arbeide med=) Det er masse fine oppskrifter på Garnstudio, andre enn den jeg har brukt!

  Når du skal hente opp masker kan det være lurt å bruke en heklenål, så fisker du masken lettere oppover.

  Ha en riktig fin søndag!! Klem M

  SvarSlett
 5. Stilig! :-) Jeg likte lua kjempegodt. Synes ikke den så stor ut i det hele tatt, jeg.
  Strikker for harde livet om dagen. Tredje halsen på gang nå :-) Når skal vi få til denne pusle-kvelden vår, da? :-)
  Klem

  SvarSlett
 6. Lua ser fin ut, den.

  Jeg har også litt lyst til å strikke den, vi får se om jeg ikke snart blir dritlei av toget, og må ha noe annet å variere med....

  SvarSlett
 7. Huff, har du blitt syk? RIKTIG gog BEDRING, snuppa! Og lykke til med runde to med lua ;)

  SvarSlett
 8. Så flott lue!! Jeg må innrømme at jeg kun kan hekle luer og da hekler jeg på frihånd. jeg er utålmodig og ekstemt dårlig på alt som heter bruksanvisninger her i verden..
  Hekling er lett for da forholder man seg til kun 1 maske av gangen. Det å hente opp en mistet maske går ganske greit men jeg synes alltid at det blir litt stramt og skjevt etterpå så jeg må nok øve mer :)
  Ha en fin dag videre! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 9. Den lua så jo fin ut da :-D og så heldig du er som har fått retrostoffer da!! Jeg har tidligere byttet ei retro-ugle med (hippie chick, viss du har lest den bloggen) mot retrostoff-biter..si fra om du skulle være interessert i det samme du og ;-) vet jo at du har en helt fantastisk samling av stoffer :-D
  klem fra meg

  SvarSlett
 10. Hei!

  Jeg har desverre ingen oppskrift. Lenge siden jeg strikket lue og da glemmer jeg mine egne oppskrifter... :(

  Jeg strikker ganske mye og tenkte å lage min egen butikk på Epla. Håper å få lagt ut litt der i løpet av uka både av søm og strikk.

  ha en god uke!

  Klem Pink Lady

  SvarSlett
 11. Synes lua ble kjempefin, jeg!! Baggy luer skal jo være litt store, da!!;)
  Og neeeeei, genseren ble IKKE strikket på en kveld foran tv'n!!! Men jeg lagde mønsteret ved å se en serie på tv;)
  Men hvilket garn brukte du i lua, da? Det så veldig mykt ut iallfall.
  Må også si at jeg er svært misunnelig på stoffbyttet ditt!! Kan aldri få nok retro-stoffer:) Klem B:)

  SvarSlett