tirsdag 30. november 2010

Klar til 1. desember

Årets adventskalender er klar til morgendagen. Kasper gleder seg masse til jul dette året, tror det er først i år han husker og forstår alt det spennende som skal skje. 

Vi har ikke snakket så mye om adventskalenderen, så det spørs om han blir veldig ivrig når han kommer hjem i dag og oppdager den... Og det kan fort bli lenge å vente til i morgen;)

Å lage adventskalender til en gutt har jeg funnet ut at kan være en utfordring. Det finnes generelt lite småting for gutter som ikke koster all verden. Og jeg er litt imot kalendergaver som koster en formue, nemlig... 

Løsningen i år ble faktisk å kjøpe ferdig legokalender på tilbud til 139,- (Coop Obs). Jepp, jeg har åpnet hele kalenderen og pakket den inn på nytt, tro det eller ei. Og så har jeg lagt en liten sjokoladebit i hver av pakkene. Og vips; så ble dette årets adventskalender! Greinene er kjøpt på Ikea, og er et rimelig alternativ til greiner av trollhassel. Lysslyngen er fra Åhlens. 

Nå kan desember bare komme!

(For første gang deltar jeg i NIB's månedsutfordring, og linker derfor til dette innlegget som er mitt bidrag til "Jul i vårt hus". Gå inn og se andre bidrag på NIB's side, og nyt julestemningen! Dette bidraget er derfor oppdatert litt i etterkant)

15 kommentarer:

 1. hihi.....har gjort AKKURAT det samme!!! :-)
  Adventsklem fra kalde nord!

  SvarSlett
 2. Kjempefin og dekorativ adventskalender Janne :) Kommer i julestemning av å lese bloggen din jeg :) Klem

  SvarSlett
 3. Adventskalender er jo bare så koselig da! Jeg og mannen skal i utgangspunktet ordne kalender til hverandre, men har bare ikke hatt tid enda. Så vi har konkludert med at det blir ADVENTS-kalender, altså 4 pakker hver.. ehh, nå var vel 1. søndag i advent søndag i forrige uke, så det blir 3 pakker på hver ;-)
  Greina kjøpte jeg på Plantasjen på Strindheim/Persaunet ja.. vi sier Persaunet ;-) Mannen syns det var vel dyrt med 99,- for ei grein! Men men, som han selv konkluderte med "sånn der skjønner jeg meg ikke på"! Helt rett! hehe!
  Kos deg hjemme med vedfyring. Er det lenge til den lille kommer?

  SvarSlett
 4. Åhh.. var det billig? hehe, så lite vet jeg ;-) syns egentlig det var i meste laget for ei grein selv nemlig! Men den gjorde seg absolutt, så angrer ikke på kjøpet! Ta deg en tur ja. Finner sikkert annen julepynt som frister og der. Selv om del av det blir litt for "julete" for meg ;-)
  Så det er en gutt som kommer denne gangen og ja, koselig ;-) skal krysse fingrene for deg jeg og!! klem

  SvarSlett
 5. Så fin kalender:) Koselig med lys på. har også hengt pakker på en grein, men uten lys.. Kanskje jeg stjeler idèen?

  Ha en fin fin adventstid..:)

  SvarSlett
 6. Så flott det ble! Tenker at din sønn ble både glad og spent når han så alle de fine små pakkene!

  Når er det du har termin i grunn?

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 7. Så fin kalender Janne...her venter vi på en kalender som er bestilt, angrer jo på det når jeg ser hvor fint det kan gjøres;)tips til neste år; På Søstrene Grene hadde de i år en del fint til gutter også faktisk, småting til under 10 kr per stykk,så sammen noen sjokonisser fra Nille kom jeg greit fra det;)

  Hilsen fra Dalgårdfrua

  SvarSlett
 8. Åtte uker, vel jeg trodde det var litt kortere tid igjen jeg..;)

  Her har jeg hatt bihuleplager mer eller mindre kontinuerlig hele høsten. Noen dager er mindre plagsomme, andre er VONDE! Nå skal skolemedisinen få gjøre det den kan for at jeg skal bli god, så får jeg heller vurdere andre alternativer om det ikke slår til. Jeg er nemlig ikke særlig begeistret for homeopati og ting man får kjøpt på helsekosten.

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 9. En vakker adventskalender!! Så lurt å pakke inn lego fra en kjøpekalender - den ideen skal jeg huske på!
  Klem Igi

  SvarSlett
 10. Oh my den var utrolig fin!!!
  SÅ flink du har vært!! Jeg syns du lager så innmari mye fint for tiden :) Flink altså!!

  SvarSlett
 11. Åh. vad fint! Som en härligt juldekoration i sig! Nästan som att man inte vill låta sonen öppna paketen för då försvinner ju delar av dekorationen. ;-) Kram

  SvarSlett
 12. Hei Janne
  Kjempefint med pakker i trollgrener!
  Og ja.. jeg kunne godt være troendes til å pakke alle gavene på nytt selv også. Dette er jo mye mer sjarmerende og jeg tipper sønnen din blir superfornøyd!
  Ha glade førjulsdager!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 13. Så koseleg adventskalender! :)

  SvarSlett
 14. Lekker, lekker!
  Innholdet faller nok i smak, her i huset er det i allefall dagens høydepunkt.

  SvarSlett
 15. kOselig adventskalender!!:)

  SvarSlett