søndag 24. oktober 2010

Knekkebrød uten knekk à la Kristina

Her i huset har vi i det siste bakt noen runder med dette knekkebrødet. Eller knekkebrød og knekkebrød...vi liker det best uten knekk! Kristina er min manns tremenning, og hun gav meg oppskriften og tipsene om hvordan jeg kan holde brødet ferskest mulig ved bare å fryse det ned og ta det opp en liten stund før det skal spises. Tines på null komma niks! Det er kjapt å bake, sunt og veldig godt, så synes oppskriften er verd å dele;


2 dl grovt mel
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
4 dl store havregryn
6 dl vann

Blandes og svelles mens ovnen varmes til 200 grader. Helles i langpanne og stekes midt i ovnen i 45-60 minutt.


Jo lengre du steker, jo sprøere blir de. Personlig liker vi de halvmyke. Sånn som et godt, grovt og tynt brød på en måte;) Verd å prøve!

5 kommentarer:

  1. Ser veldig godt ut. Takk for opskrift.
    Klem Igi

    SvarSlett
  2. Hjemmelaga knekkebrød er digg! Jeg baker noen helt tynne uten mel:)

    Klem Pink lady

    SvarSlett
  3. Det så veldig godt ut og skal absolutt prøves. Hvor lenge steker du det for å få det sånn halvmykt da??
    Ser masse fine stoffremser i bakgrunnen der.. er det flere julestrømper eller??

    Klem fra Anette

    SvarSlett
  4. Har laget tynne knekkebrød med skikkelig knekk. Hadde vært spennende å forsøkt disse knekkebrødene som er litt tykkere og halvmyke.

    Skal hele røren på et stekebrett?

    takk for at du deler oppskrift! :-)

    ella

    SvarSlett
  5. Har forsøkt knekkebrødene nå. De var kjempegode! Veldig ok å variere litt på ulike typer knekkebrød. Disse var det mer mat i.

    Fortsatt god helg! :-)

    ella

    SvarSlett