mandag 1. februar 2010

Tenker tanker om lamper

Som tidligere nevnt har jeg lampefeber for tiden. Nå når det nye huset skal innredes vil jeg ha fine lamper som virkelig synes å høre hjemme der...skjønner? Men det er jo så vanskelig! For lamper er ofte ganske dyrt, og da er det innmari kjipt om det ikke blir så bra som man hadde håpet?! Og så er det jo så vanskelig å finne den perfekte lampa, og lys MÅ man jo ha...og det helst med det samme man flytter inn...
Så hva gjør man egentlig?
Kjøper man billigversjonen mens man venter på at den rette skal dukke opp?
Nå er det lampene over spisebordet vårt jeg leter etter...

 (Aperture pendant, R.O.O.M)

Og hva med farger? Om enn bare på lampeledningen...
Disse er fra NUD Collection
Eller kanskje lampeskjermen? Ja takk, begge deler! Jeg kjenner at når jeg ser på dette bildet fra Rie Elise Larsen, så gjør det noe med meg. Kanskje det er et tegn på at jeg burde gå for farger?

 Eller bør man gå for klassikeren fra Verner Panton, som finnes i mange fine farger...
Noen som har andre tips til nettsteder som er verd et besøk?

Forvirret klem fra meg;)

6 kommentarer:

 1. Lamper ja. Det er desverre ikke min sterke side i mitt hjem. Det står dårlig til med erfaringer å dele fra den fronten. Men jeg har vært på gave og interiør messen, og DER var det fokus på lamper. Det virker som det er lampefeber i bransjen. Og jeg må si det var mye lekkert. Kanskje du kan gå inn på gave og interiør messen sine nettesider og finne nettsider til utstillerene der? Jeg husker en stand som hadde mye fine lamper og det var Villa collection.
  Lykke til med lampefeberen!
  Hilsen Linetoppen

  SvarSlett
 2. Hmmmm...lamper, ja, får vel jeg også si! Ikke min sterkeste side, heller (tydeligvis en gjenganger! Kanskje det er fordi det noe man føler man bruker mye penger på, men som til syvende ogs sist sjelden blir lagt merke til??). Uansett blir jeg jo veldig inspirert av sånne bilder som dette, og får umiddelbart trang til å bytte ut de jeg har hjemme...! Bolia har noen fine lamper (enkle, klassiske - typisk meg), som du kanskje kan sjekke ut? ;)
  Klem :)

  PS: hvordan går det med formen?

  SvarSlett
 3. Husker ikke navnet i farten,men jeg liker de røde lampene som de har på ikea....ligner litt på den du viste fra verner panton......

  SvarSlett
 4. Lamper er vanskelig!
  Er langt ifra ferdig med å lys-innrede hytta, ei heller heimen. Jeg har litt sansen for Herstal-lampene jeg, da.
  Hvis du er på jakt etter små, nostalgiske lamper så har de noen lekre på blomsterbutikken på Byhaven.
  Lykke til i lampe-jungelen!

  SvarSlett
 5. Jeg får si ja takk begge deler til disse lampene! Flotte alle sammen men hilder likevel en knapp på Pantomlampen!! uperfin rett og slett!! Du har helt rett i at det er trønderfor i den nysydde veska mi hihi!!!
  Det stoffet der var så nydelig og passet perfekt i fargene til dette prosjektet!
  Tusen hjertelig takk igjen! :)
  Ser at du har laget votter også og det beundrer jeg deg for! Jeg klarer ikke å lage pene fellinger og det ene paret jeg har strikket som skulle bli votter så ut som noen gedigne grillvotter da jeg var ferdig med dem haha!! Ha en fortsatt fin uke Janne! klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 6. rie elise sin lampeskjermer er så herlige :D

  kirsebærblomstkvistene er nok ikke ekte nei, de er veldig falske og ble kjøpt på søstrene grene en gang i tiden tror jeg, eller kanskje på indiska? det beste er hvertfall at de er evigvarende :D

  SvarSlett