onsdag 26. oktober 2011

Skogens gull

I helga fikk vi en stor pose med nyplukkede kantareller fra min svigermor. Hun er en racer til å finne sopp! Og jeg som trodde soppsesongen var over for lenge siden...! Måtte trykke på husmor-knappen og få brukt soppen til noe spennende, og det ble ikke mindre enn fire varianter i løpet av en dag:)









Tørket kantarell, kantarellsuppe med hjemmebakte rundstykker, kvelds-sopp og et par poser med forvellede kantareller i fryseren. Kan jeg ikke kalles husmoremne nå, så vet ikke jeg;)
Den kveldssoppen min anbefales forøvrig, gjerne servert med godt brød eller rundstykker. Har ingen bilder av den men oppskriften tok jeg litt på slump og lyder som følger;

Litt bacon og et par fedd hvitløk eller litt vanlig løk. Surr i litt smør før du har i soppen. Tilsett cremè fraiche mot slutten og krydre med salt og pepper.
NAM!!!

PS: Jeg har fremdeles problemer med innleggs-delen på bloggen min, har mistet alt av alternativer til skrift, m.m...er jeg den eneste som har dette problemet?

3 kommentarer:

  1. Mums! Det är sån lyx att ha smarrig torkad svamp hemma att plocka fram när man ska laga mat. :-)

    SvarSlett
  2. Sopp er kjempe godt!
    Det har virkelig vært fantastisk mye sopp i skogen i år.
    Klem

    SvarSlett
  3. Oi, noen er heldig med svigermoren!

    Håper bloggproblemene løser seg. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg. Lykke til!

    Klemmer

    SvarSlett