Ved forrige barseltreff fikk vi servert smuldrepai med rabarbra. Nydelig, jeg skal definitivt skaffe meg rabarbra til å ha i hagen!!! Faktisk kan man bruke det meste av frukt eller bær til denne type pai, enten fersk eller frossen.
Selv laget jeg en versjon med selvplukkede bringebær. Dobbel porsjon, ikke en smule igjen. 5-åringen sa at den var "rååå-god"!
Så vil du ha en kjapp og enkel måte å bruke sesongens bær på kan jeg anbefale denne oppskriften:
100 gram smør
1 dl sukker
2 dl hvetemel
300 gram frukt eller bær
Ha bærene i en ildfast form. Bland smør, mel og sukker til en grovkornet masse, og smuldre deigen over. Stekes på 200 grader i 10-20 minutter, avhengig av ovnen. Server med is eller vaniljesaus. Superenkelt og rååå-godt;)
Hei Janne...
SvarSlettskal definitivt bruke oppskriften din,
men jeg har stikkelsbær i hagen
- så jeg prøver det!
ha en kjempefin dag videre:)
klem..
Det ser super fristende ut. nam nam. må testes ut.
SvarSlettmmm, det hørtes veldig godt ut =)
SvarSlettÅh, det såg utruleg godt ut!!
SvarSlettFår håpe vi får litt meir sommarvèr før bærsesongen er over... Dei smakar liksom eeeenda betre i sol! ;)
Ha ein fin kveld!
Ser kjempe godt ut!
SvarSlettKlem
heia!
SvarSlettåhhh... nam! Har fryseren full av bær så denne skal jeg prøve.
Fristende selv for ei som har hatt kake både morgen og kveld i dag;)
SvarSlett