søndag 29. november 2009

Da var vi i gang...

Om noen skulle være i tvil, så er julen RØD her i huset...stort sett iallefall;) Og som jeg har sagt tidligere, har jeg i år planer om å begynne pyntingen så smått allerede nå, 1. søndag i advent. Sånn at vi kan nyte pynten litt mens vi venter, mener jeg. Det mener derimot ikke min mann. Så dette er på tross av hans vilje, som helst ikke vil at NOE skal fram før lillejulaften...

Min bedre halvdel har denne helga jobbet nattevakt, og jeg har vært halvshabby etter tann-operasjonen, men Lilleprinsen er fit for fight. Og det kan til tider være ganske krevende å holde tritt med en treåring når man er i dårlig form. Så formiddagen har bestått av barne-tv, Elias-film og adventspynting med tilhørende aktiviteter. Prinsen satte stjernene på adventsstaken jeg kjøpte på Kremmerhuset i fjor.

"Å, mamma....sje kor nydelig det vart! Schjæmpe nydelig!" Entusiasmen over pyntinga er iallefall større enn hos pappa'n;)

Litt juleverksted måtte også til, og mens småttisen perlet et smykke til seg selv, sydde jeg en pute. Julepute, selvfølgelig.

Rødt linstoff fra Stoff og Stil, og heklebrikke fra loppis. Den har en lillebror, men den er ikke ferdig ennå. Trøbbel med symaskinen, så nå har mannen fikset og trikset. Og han fikk det til!!! Takk skal du ha, kjære;) Og du? Vi trenger ikke si noe om at det var fordi jeg hadde tredd overtråden helt feil...?

1. søndag i advent ble kanskje mer slitsom enn vi hadde tenkt, grunnet omstendigheter som nevnt over. Men vi har fått sett julegrana på Sverresborg, spist årets første julegrøt med mandel og tent det første lyset i adventsstaken. Og så har gutta har spist Vanocka (som er en slags søt loff/julekake-brød) til kvelds for å opprettholde den Tjekkiske adventstradisjonen. Ikke værst, tross alt?

Ha en fortsatt god søndagskveld...


5 kommentarer:

 1. Her er også jula rød, jeg kommer ikke unna den fargen akkurat i denne tiden! Her har mannen fått streng beskjed om å ikke mene så mye om pyntinga, så klok av skade (hehe:)) gjør han heller ikke det!
  Kjempesøt pute :)

  SvarSlett
 2. Fin pute!
  Fikk ikke noe mindre lyst på den koppen etter å ha sett det bildet.....sikle......

  Håper vi ses i morra!

  SvarSlett
 3. Åh, så koselig det så ut hos deg nå :)
  Rød er jo julefargen over alle da!! Jeg synes det ser så stilig ut på boligreportasjene der de har jul i grønt og rosa, eller bare hvitt, men det er jammen ikke lett å gjennomføre da..
  Så det dukker nok opp litt rødt her etterhvert også. Tjekkiske juletradisjoner hørtes spennende ut! Er mannen din tjekkisk??

  Klem fra Anette

  SvarSlett
 4. åå! den kopper var så flott. Elsker polka dots.... Skikkelig fint med den blomsten oppi!

  SvarSlett
 5. hei igjen!
  Jo skal jo til Oslo på fredag. Lyyykkkee! :)

  Har laget headen på photoshop og lastet den opp som et vanlig bilde :)

  SvarSlett